Problémy s čipmi budú pokračovať, Volvo Cars zhoršila odhad výroby na tento rok

NETKY.SK • 22 Marec 2022, 20:20 • 2 min
Problémy s čipmi budú pokračovať, Volvo Cars zhoršila odhad výroby na tento rok

ŠTOKHOLM - Švédska automobilka Volvo Cars zhoršila prognózu produkcie a predaja na tento rok, pričom ako dôvod uviedla pokračovanie problémov s dodávkami čipov. Podľa firmy bude tento problém trvať aj v 2. kvartáli. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

„Spoločnosť Volvo Cars pôvodne očakávala, že v roku 2022 zaznamená solídny rast dodávok," uviedla firma v oficiálnom oznámení.V dôsledku pokračujúcich problémov však spoločnosť teraz očakáva iba minimálny rast dodávok za tento rok," dodala.

 

img

 

Automobilka, v ktorej väčšinový podiel vlastní čínska spoločnosť Geely Holding, informovala, že problémy spôsobuje najmä pokračujúci nedostatok čipov, ktorý prinútil švédskeho výrobcu opäť obmedziť produkciu. Zároveň očakáva, že výpadky v produkcii budú pokračovať aj v 2. štvrťroku, a to pre problémy pri objednávaní špecifických čipov.

 

Ešte pred oznámením spoločnosti švédsky denník Göteborgs-Posten napísal, že automobilka sa rozhodla zrušiť vo svojom závode Torslanda päť zmien. Závod vyrába športovo-úžitkové vozidlá XC60 a XC90.

 

img

 

Čo sa týka vojny na Ukrajine, tá priamo výrobu vo firme neovplyvnila, zvýšila však náklady na suroviny, energie a dopravu. Spoločnosť preto dodala, že bude ďalej upravovať ceny vozidiel, aby tieto vplyvy zmiernila.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies