Problémy s bruškom? Nájdite skrytú príčinu

NETKY.SK • 19 December 2018, 12:00 • 2 min
Problémy s bruškom? Nájdite skrytú príčinu

Koniec roka je hektickým obdobím nielen pre dospelých, ale aj pre deti. Ak si to neustrážime, odrazí sa to na našom fyzickom i duševnom zdraví. Náladovosť, depresie a silné bolesti brucha môžu náš každodenný život výrazne ovplyvniť. Čo ak je za tým niečo viac, ako len „obyčajná zima“?

slovakia

left justify in out

Zbystrite pozornosť

Jedným z najčastejších ochorení medzi deťmi aj dospelými je nepríjemná intolerancia laktózy. U detí býva väčšinou dočasná, vzhľadom k nedostatočnej produkcii laktázy v prvých mesiacoch života. Ak spozorujete, že vášmu dieťatku náhle stvrdlo bruško, zväčšilo sa, alebo trpí kŕčmi, zbystrite pozornosť.

 

Nemusí ísť o obyčajnú vírusovú infekciu, ale o prebytok fermentačnej aktivity, čo spôsobuje, že baktérie v črevách spúšťajú proces kvasenia. Tento tlak sa prejavuje rôznymi vnútornými aj vonkajšími prejavmi, ktoré vyúsťujú do nadúvania, vracania alebo hnačky.

 

Skrytí pomocníci pred bolesťami s bruškom

Ak v tomto čase bábätko ešte dojčíte, mali by ste zo svojho jedálnička vylúčiť potraviny, ktoré mu môžu ťažkosti nafukovania zhoršiť. Ide o karfiol, brokolicu, kel, uhorky, cibuľu, papriku, kávu a koreniny.

 

L-lyzín

Zároveň sa mamičkám odporúča doplniť do stravy prospešný L-lyzín, komplexnú formulu s obsahom troch účinných látok: samotný L-lyzín, vitamín B6 a extrakt z Echinacea. Ak tento doplnok každý deň zaradíte do stravy, prispievate sebe aj dieťatku k prirodzenej obranyschopnosti organizmu a správnemu fungovaniu imunitného systému.

 

Ďalším skrytým pomocníkom pred problémami s bruškom pre celú domácnosť je pitie vhodnej vody. Možno sa to na prvý pohľad nezdá, ale kvalitná voda je zásadná – nielen pri samotnom pití, ale aj pri príprave kávy či varení.

 

Obľúbené pre vás a vaše deti budú filtračné kanvice, nazývané aj Brita. Zvyšujú kvalitu pitnej vody, či už pomocou filtračných kanvíc alebo samotných filtrov na vodovodné batérie.

 

Tak čo, vyskúšate trošku zmeny? Ide predsa o vaše pohodlie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona