Problémy pri rozširovaní Harmincovej ulice navýšili cenu o takmer 60 000 eur

NETKY.SK • 16 Máj 2023, 14:00 • 2 min
Problémy pri rozširovaní Harmincovej ulice navýšili cenu o takmer 60 000 eur

BRATISLAVA - Rozšírenie Harmincovej ulice v bratislavskej Dúbravke sa predraží o 59.827,23 eura. Zvýšené náklady sú vyvolané neočakávanými komplikáciami a nevyhnutnou úpravou podložia a inžinierskych sietí.

slovakia

left justify in out

Dodatok zmluvy medzi hlavným mestom SR Bratislavou a realizátorom výstavby, zverejnený v Centrálnom registri zmlúv, nadobudol v utorok účinnosť. Celková cena diela sa tak po zvýšení stanovila na 3.611.500,52 eura s DPH. Dodatok takisto potvrdzuje avizovaný posun v dokončení realizácie, ktorý bol po novom stanovený najneskôr do 2. novembra 2023. Magistrát avizoval zdržanie a zvýšenie ceny diela na konci apríla.

 

Komplikácie spôsobilo nestabilné ílovité podložie, v dôsledku ktorého musela byť časť nového úseku trasy kompletne odkopaná a nahradená vhodným materiálom. "Okrem toho sme museli upraviť aj vodovodné šachty v havarijnom stave. Časovo náročná bola výroba atypických tvaroviek vodovodného potrubia," vysvetlilo mesto. Premena súčasnej dvojpruhovej komunikácie na štvorpruhovú sa začala v lete 2022. Realizátorom je spoločnosť Strabag. V oboch smeroch sa pridajú buspruhy, smerom do Dúbravky i do centra ostane jeden pruh pre autá. Výsledkom prác má byť okrem zlepšenia plynulosti dopravy aj modernizácia zastávok MHD a zvýšenie bezpečnosti pre peších na priechodoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies