Problémy Nasti Kuzminovej: Skončí naša úspešná športovkyňa na Vianoce na ulici?!

NETKY.SK • 16 December 2015, 19:43 • 2 min
Problémy Nasti Kuzminovej: Skončí naša úspešná športovkyňa na Vianoce na ulici?!

BRATISLAVA – Anastasia Kuzminová je jednou z našich najúspešnejších športovcov. Na olympijských hrách vyhrala tri medaily, avšak v živote má takmer existenčné problémy.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Nový Čas hrozí úspešnej biatlonistke ruského pôvodu, že spolu s rodinou skončí na ulici. Kuzminová dostala byt pred piatimi rokmi od firmy VAV ako sponzorský dar. Teraz sa však rodina našej najznámejšej biatlonistky pravdepodobne bude musieť vysťahovať.

 

Spoločnosť VAV poslala Kuzminovej účet za posledné dva roky. Ten je vyšší ako 20-tisíc eur. Kuzminová nemá peniaze na vyplatenie nájomného 5-izbového bytu, ktorý sa nachádza v Banskej Bystrici. Navyše v júli porodila dcérku Olíviu. Okrem nej má ešte syna Jeliseja.

 

Kuzminovej manžel Daniel prehovoril, že dôvodom k vysťahovaniu je tehotenstvo jeho manželky, ktorá v takomto stave nerobí spoločnosti reklamu.

 

Rodina dostala ultimátum: Buď budú platiť tisíc eur mesačne, alebo sa musia vysťahovať. „Máme dve malé deti a teraz sme nútení riešiť našu existenciu. Nikto nevie, čo bude zajtra ani to, kde strávime Vianoce. Pre nás je to neprijateľné, ide v podstate o vydieranie," povedal Kuzminovej manžel pre denník Plus 1 deň.

 

Na Anastasii Kuzminovej sa odzrkadľuje všetko trápenie, ktoré prežíva. "Mali sme už pojednávanie a informácia kto sa súdi je verejne prístupná. Podľa toho sa môže určiť, že je to asi príbeh spred piatich rokov. Podpisovala som zmluvy ako konateľka, s pánom Valachom aj zmluvu o budúcej darovacej zmluve po uplynutí piatich rokov. Ako firma sme s VAV investom podpisovali aj zmluvy o reklamnej spolupráci a o prenájme."

 

Na jednej strane sa tvrdí, že si Anastasia Kuzminová neplnila dva roky povinnosti vyplývajúce zo zmluvy, na strane druhej sa takéto niečo odmieta. "Tvrdia, že som si neplnila od roku 2014 reklamné povinnosti v plnom rozsahu, čo nie je pravda. Teraz sa nesúdim o vysťahovanie, ale o to, že sa odo mňa žiada suma 21-tisíc eur za nájom bytu, pretože neplním reklamnú zmluvu. Neuznávajú vzájomný zápočet, čiže moju firma s reklamnou činnosťou a prenájom bytu za tú istú sumu. Vraj sme nepredkladali fotodokumentáciu mojej reklamnej činnosti, o takejto povinnosti som vôbec nevedela."

 

Anastasia Kuzminová aj chronologicky popísala spor. "Pred niekoľkými mesiacmi sme dostali list vlastníka bytu Jakuba Valacha, nie už Petra Valacha, ako to bolo od začiatku. Žiadal nás o vypratanie z bytu. Snažili sme sa nájsť spoločnú reč, no veľmi rýchlo druhá strana začala všetko riešiť cez právnikov a nám nič nezostávalo, aby sme aj my oslovili právnika. Pred dvoma mesiacmi sme sa počas osobného stretnutia snažili navrhnúť pánovi Valachovi, že byt odkúpime a on nám povedal, že bude rokovať s bankou, pretože byt je založený. Sumu, ktorú nám napokon oznámil, nebola pre našu rodinu prijateľná, my sme navrhovali menšiu s nádejou, že sa dohodneme na nejakom strede. My by sme v tomto byte chceli zostať bývať. Viete si predstaviť rodinu s dvoma deťmi, so športovkyňou, ktorá sa chystá pokračovať vo svojej kariére, aby okamžite byt opustila a našla si iné bývanie, keď sme ho doteraz vnímali ako náš domov? Pred piatimi rokmi sme sa do neho nasťahovali s vedomím, že nám tento byt zostane. Vtedy nám pán Peter Valach tvrdil, že zmluvy podpisujeme len preto, aby on mal záruku, že byt neodpredáme po nejakom čase."

 

Aj slzy v očiach sa u Anastasii Kuzminovej objavili. "Veľmi ma to mrzí, že sa takýmto spôsobom celá záležitosť rieši. Dlho som verila, že sa to vyrieši nejako inak. Súdny spor je o tom, aby sme neplatili peniaze, pretože viem, že som reklamnú činnosť vykonávala. Až súd však rozhodne, či to bolo v požadovanom rozsahu, ja sa len budem snažiť, aby odznela naša pravda. Tento byt je založený, my v ňom už nemáme čo robiť, východiskom zostáva len sa vysťahovať. Nie je jednoduché narýchlo nájsť iné bývanie. Chceme však zostať v Banskej Bystrici, mám ju rada, cítim, že som tu doma."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies