Problémy má aj vláda Borisa Johnsona, ten sa odmieta vzdať svojej funkcie

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 14:34 • 2 min
Problémy má aj vláda Borisa Johnsona, ten sa odmieta vzdať svojej funkcie

LONDÝN - Britskú vládu opustili ďalší členovia, Johnson odstúpiť odmieta.

slovakia

left justify in out

Britský minister zdravotníctva Sajid Javid a minister financií Rishi Sunak v utorok oznámili, že odstupujú zo svojich funkcií pre nesúhlas s vládou premiéra Borisa Johnsona, ktorého pozíciu v poslednom období oslabila séria škandálov.

 

Dnes britskú konzervatívnu vládu opustili ďalší členovia. Podľa spravodajskej stanice Sky News ohlásili svoj odchod z funkcie štátny tajomník ministerstva školstva Will Quince a námestníčka ministra dopravy Laura Trottová, ktorí obaja zároveň pôsobia ako poslanci parlamentu.

 

img

 

Quince ako dôvod svojho odchodu uviedol aféru okolo konzervatívneho politika Christophera Pinchera obvineného z obťažovania. Trottová vo svojom vyjadrení napísala, že kvôli udalostiam z posledných mesiacov stratila vieru vo vládnu politiku, avšak zdôraznila, že bude naďalej pôsobiť v parlamente ako poslankyňa Konzervatívnej strany.

 

img

 

Britský premiér čelí rozsiahlej kritike za účasť na večierkoch v rokoch 2020 a 2021, ktoré sa konali v čase koronavírusovej pandémie a lockdownov. Tlak na vládu zvyšujú aj rastúce ceny energií a potravín.

 

V priebehu utorka sa svojich funkcií vzdali aj viacerí ďalší nižšie postavení konzervatívni členovia kabinetu a štátni činitelia, podľa Sky News ich bolo až sedem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies