Problémy Dánov s počasím, médiá koučovi: Vyhraj alebo vypadni

NETKY.SK • 11 November 2016, 09:33 • 2 min
Problémy Dánov s počasím, médiá koučovi: Vyhraj alebo vypadni

KODAŇ - Dánski futbaloví reprezentanti mali v ostatných dňoch nečakané problémy s prípravou na piatkové kvalifikačné stretnutie o postup na MS 2018 do Ruska proti hráčom Kazachstanu (začiatok o 20.45 h v Kodani).

slovakia

left justify in out

Na toto ročné obdobie nečakane silné mrazy a ťažký sneh spôsobili zrušenie viacerých tréningových jednotiek. Tréner Dánov Age Hareide sa nechal počuť, že mal pocit, akoby sa nachádzal na severnom póle.


Už v utorok, prvý deň zrazu národného tímu, museli hráči trikrát zmeniť miesto tréningu. V Helsingore, kde sú ubytovaní, bolo zmrznuté ihrisko, a tak sa rozhodli pre plochu v meste Lyngby. Na tamojšom štadióne však bolo toľko snehu, že bolo prakticky nemožné trénovať. Ako najvhodnejší sa ukázal až štadión účastníka skupinovej fázy Ligy majstrov FC Kodaň. Aj tam však nastal problém. Trénovala iba polovica kádra, dezorientovaný zvyšok zostal uviaznutý v Helsingore a Lyngby.


"Našťastie, na podobné poveternostné podmienky som zvyknutý z pôsobenia v Nórsku. Keby počas piatkového duelu došlo k najhoršiemu, na štadióne v Kodani sa dá zatiahnuť strecha," vyhlásil podľa webu sport.pl dánsky kormidelník.


Nálade v tíme z Jutského polostrova momentálne neprospieva ani doterajší vývoj eliminácie. Preslávený "dánsky dynamit" pôsobí v tomto období ako neškodná prskavka, keďže v tabuľke E-skupiny sa nachádza až na 4. mieste so ziskom troch bodov za septembrový triumf nad Arménmi (1:0). Ak Dáni nezískajú proti Kazachom tri body, sny o Rusku sa začnú pomaly ale isto rozplývať. "Vyhraj alebo vypadni," adresoval denník Ekstrabladet tvrdé slová koučovi národného tímu. Spomenuté periodikum ďalej dodáva, že ak Dáni nedosiahnu presvedčivé vysoké víťazstvo, vedenie tamojšej futbalovej asociácie (DBU) by sa malo poobzerať po novom trénerovi. Mimochodom, DBU ešte nikdy neukončila spoluprácu s reprezentačným koučom pred uplynutím kontraktu, Hareideho zmluva platí do roku 2018.


Šesťdesiatriročný Nór sa s DBU dohodol na spolupráci v decembri minulého roka, funkcie sa ujal 1. marca 2016. Kvalifikáciu MS 2018 začal triumfom nad Arménskom, no októbrové prehry v Poľsku (2:3) a doma s Čiernou Horou (0:1) poriadne rozkývali jeho dovtedy pevné trénerské kreslo. "Po dvoch prehrách za sebou sa Hareide ocitol na absolútnom dne počas svojho krátkeho pôsobenia pri dánskom tíme. Momentálne visí na veľmi tenkom vlásku," napísali vtedy noviny Ekstrabladet. "V súčasnosti sme najhoršie škandinávske mužstvo," dodal BT.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona