Problémy aj v slovenskom vodnom póle, hráči bojkotujú reprezentáciu!

NETKY.SK • 10 Február 2017, 10:55 • 2 min
Problémy aj v slovenskom vodnom póle, hráči bojkotujú reprezentáciu!

Bratislava - Slovenskí reprezentanti vo vodnom póle sa v utorok 14. februára predstavia v zápase Svetovej ligy proti domácemu Nemecku, no ešte predtým ich čaká účinkovanie na 11. ročníku Volvo cupu v Budapešti. Po nedávnej abdikácii trénera Antonia Estellera povedie slovenský tím na oboch podujatiach Peter Nižný, ktorý má pri skladaní zostavy mimoriadne náročnú pozíciu.

slovakia

left justify in out

Tréner Nižný nemôže počítať s viacerými hráčmi. Pre klubové povinnosti nenastúpia Juraj Zaťovič, Marek Tkáč ani Marek Molnár, pre zdravotné problémy sa ospravedlnil Kristián Polovic. V nominácii však nefigurujú ani Lukáš Seman, Lukáš Ďurík a Samuel Baláž.

 

"Táto nominácia a jej základ sa tvoril už pred mesiacom, keď sme sa prihlásili na Volvo Cup 2017 do Budapešti. S Tonym Estellerom sme hovorili, že nám budú chýbať traja hráči základnej zostavy. V tom problém nebol. Problém nastal, keď sa Tony vzdal reprezentácie a následne sa reprezentovania zrazu vzdali Lukáš Seman, Lukáš Ďurík, Samuel Baláž a Kiko Polovic. Úprimne poviem, že ja nebudem nikoho nasilu ťahať do reprezentácie. Ja som sa tam tiež nehrnul, ja som chcel len pomôcť do konca Svetovej ligy," uviedol tréner Nižný pre stránku vodnepolonasbavi.sk.

 

So spomínanou trojicou sa tréner Nižný snažil spojiť a situáciu si vydiskutovať, ale neúspešne. "Takmer s každým som mal pohovor, okrem spomínanej trojice Seman, Ďurík, Baláž. Týmto trom hráčom som napísal dlhšiu sms-ku, ale vôbec v tej správe nebolo, že by som im niečo vyčítal. Iba som im povedal, čo si o tom myslím. Následne som aj každému telefonoval, ale nikto mi nevzal telefón," poznamenal Nižný. V jeho zostave pre Volvo cup tak figurujú iba dvaja legionári, ktorí dopĺňajú hráčov domácej extraligy. Slováci nejdú na turnaj s veľkými očami, ambície poznačili aj komplikácie so skladaním tímu.

 

"Budú to tri silné merania síl a zostavy všetkých tímov budú naozaj nabité. Aj keď možno tiež nebudú v niektorých prípadoch kompletné, lebo tiež majú legionárov, ktorí hrajú v zahraničných súťažiach a tiež sa asi budú musieť turnaja zúčasniť hráči z domácich líg. My sa len budeme snažiť hrať našu hru, neprepadnúť panike a plniť to, čo si povieme," dodal reprezentačný tréner.

 

Nominácia SR na Volvo cup (10.-12. februára, Budapešť) a zápas Svetovej ligy proti Nemecku (14. februára, Stuttgart):

 

Brankári: Tomáš Hoferica, Jaroslav Úradník

Hráči: Patrik Tkáč, Maroš Tkáč, Adam Furman, Martin Kolárik, Róbert Martanovič, Michal Úradník, Peter Nedbal, Tomáš Bielik, Ladislav Vidumanský ml., Adam Mitruk, Tomáš Kostelník

 

Program 11. ročníka Volvo Cupu (Budapešť, 10.- 12. februára):

 

Piatok 10. februára:

Chorvátsko - Čierna Hora 19.00

Maďarsko - Slovensko 20.30

sobota 11. februára:

Chorvátsko - Slovensko 19.00

Maďarsko - Čierna Hora 20.30

nedeľa 12. februára:

Čierna Hora - Slovensko 10.00

Maďarsko - Chorvátsko 11.30

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies