Problematika domáceho násilia je od roku 2013 jednou z priorít Generálnej prokuratúry SR

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 10:26 • 2 min
Problematika domáceho násilia je od roku 2013 jednou z priorít Generálnej prokuratúry SR

BRATISLAVA - Problematika domáceho násilia je od roku 2013 jednou z priorít činnosti Generálnej prokuratúry (GP) SR.

slovakia

left justify in out

"Zvýšená pozornosť sa rovnako venuje trestnej činnosti obchodovania s ľuďmi a so súvisiacou problematikou sexuálneho vykorisťovania žien, nútenej prostitúcie a nútených sobášov," konštatuje GP SR. Pred poslancov ráno predstúpil námestník generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky so Správou generálneho prokurátora Slovenskej republiky o činnosti prokuratúry v roku 2017 a poznatkoch prokuratúry o stave zákonnosti v Slovenskej republike.

 


Podľa dokumentu sa prokurátori tiež "aktívne podieľajú na účinnom prešetrovaní a sankcionovaní vo všetkých prípadoch používania protirómskej a protimoslimskej rétoriky zo strany politických osobností a náboženských autorít, ako aj iných prejavov v súvislosti so sexuálnou orientáciou, ktoré majú charakter trestnej činnosti".

Od roku 2013 je podľa GP zavedená špecializácia prokurátorov na trestnú činnosť mladistvých, trestné činy spáchané na deťoch a násilie v rodinách. "Bezplatná telefónna linka pre týrané osoby, kde je možné nahlásiť okrem iného akékoľvek neadekvátne zaobchádzanie s deťmi, bola zriadená ešte v roku 2015," uvádza dokument.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies