Problematický most v Oravskej Jasenici plánujú zrekonštruovať

NETKY.SK • 18 Január 2023, 16:30 • 2 min
Problematický most v Oravskej Jasenici plánujú zrekonštruovať

ORAVSKÁ JASENICA - Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila verejné obstarávanie na rekonštrukciu frekventovaného mosta na ceste I/78 v Oravskej Jasenici. Predpokladaná hodnota zákazky je 1,2 milióna eur bez DPH.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Komunikácia na moste aj jeho konštrukcia sú podľa zverejnených podkladov vo veľmi zlom stave. V pláne je kompletná výmena zvršku až po úroveň vyrovnávacieho betónu. "Stavebno-technický stav mosta nezodpovedá požiadavkám objektu na takejto významnej a dopravne vyťaženej komunikácii," uvádza sa v dokumentoch k zákazke. Piliere v spodnej časti mosta sú pri styku so základom rozrušené. Z podkladov vyplýva, že v pilieri sú vplyvom vody dutiny a skorodovaná výstuž. Ukončenie výstavby je stanovené do deviatich mesiacov od odovzdania staveniska. Presný termín realizácie oznámia po vyhodnotení verejnej súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona