Problém vo výrobe vakcín Johnson & Johnson! Dodávky klesnú takmer o 90 percent

NETKY.SK • 11 Apríl 2021, 10:54 • 2 min
Problém vo výrobe vakcín Johnson & Johnson! Dodávky klesnú takmer o 90 percent

USA - Americká spoločnosť Johnson & Johnson, ktorá je výrobcom očkovacích látok proti koronavírusu aplikovaných v jednej dávke, zredukuje na budúci týždeň svoje dodávky týchto vakcín v USA o 86 percent.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú výrobné problémy v závode v meste Baltimore. Federálna vláda USA na budúci týždeň jednotlivým americkým štátom pridelila len 700-tisíc dávok vakcíny Johnson & Johnson. Podľa údajov amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) ide o pokles z úrovne 4,9 milióna dávok v tomto týždni. 

 

img


Firma Johnson & Johnson čaká na povolenie zo strany regulačných úradov na obnovenie výroby v závode v Baltimore, ktorý prevádzkuje biofarmaceutická spoločnosť Emergent BioSolutions Inc. Po povolení produkcie by firma Johnson & Johnson mohla dodávať až 8 miliónov dávok vakcíny každý týždeň.

 

img

 

Povedal to koordinátor Bieleho domu pre boj proti pandémii ochorenia COVID-19 Jeff Zient. Firma Johnson & Johnson tak naďalej smeruje k tomu, že do konca mája dodá 100 miliónov dávok očkovacej látky.

 

Vakcína Johnson & Johnson je treťou očkovacou látkou proti koronavírusu schválenou v USA po vakcínach spoločností Pfizer a Moderna. Do piatka večera podľa údajov amerického CDC firma Johnson & Johnson v USA dodala takmer 15 miliónov dávok očkovacej látky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona