Problém s bitcoinom v Salvádore! Svetová banka odmieta pomôcť s jeho zavádzaním

NETKY.SK • 17 Jún 2021, 19:13 • 2 min
Problém s bitcoinom v Salvádore! Svetová banka odmieta pomôcť s jeho zavádzaním

Svetová banka odmietla žiadosť Salvádoru o pomoc s implementáciou bitcoinu ako zákonného platidla. Ako uviedol spravodajský portál BBC, táto medzinárodná inštitúcia má obavy z transparentnosti a dopadu ťažby bitcoinov na životné prostredie.

slovakia

left justify in out

V stredoamerickom Salvádore pred niekoľkými dňami parlament schválil legislatívu, vďaka ktorej bude možné použiť túto digitálnu menu pri akejkoľvek transakcii. Hlavnou menou v Salvádore však bude naďalej americký dolár, pričom podľa novej legislatívy nikoho nebudú môcť nútiť, aby platil v bitcoinoch.

 

Rozhodnutie štátu Salvádor vyhnal hodnotu bitcoinu nahor


Všetky spoločnosti a prevádzky tak budú musieť akceptovať platby v bitcoinoch s výnimkou takých, ktoré nebudú disponovať potrebnou technológiou. Salvádorská vláda avizuje, že bude podporovať školenia ľudí, aby mohli uskutočňovať transakcie pomocou bitcoinov.

 

img

 

Ministerstvo hospodárstva však upozornilo, že 70 % Salvádorčanov nemá prístup k tradičným finančným službám.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona