Problém CK Karya Tour vraj vznikol na Ukrajine, kde tiež pôsobila

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 07:31 • 2 min
Problém CK Karya Tour vraj vznikol na Ukrajine, kde tiež pôsobila

Problém CK Karya Tour vraj vznikol na Ukrajine, kde tiež pôsobila

slovakia

left justify in out

img

Problém CK Karya Tour, ktorá 9. júla vyhlásila krach, pričom jej klienti už dovolenkovali v Turecku, vznikol podľa informácií portálu vsetkooturecku.sk na Ukrajine, kde cestovka tiež pôsobila. Na dnešnej tlačovej konferencii internetového portálu v Banskej Bystrici to uviedol Rastislav Sopko, ktorý je zodpovedný za komunikáciu portálu.
      "Ukrajina mala nakontrahovaný nejaký počet letov, bolo to 30, ktoré v podstate musela zmluvne plniť. Tým, že ukrajinská Karya nedokázala naplniť tieto dané počty, dostali sa do finančných problémov." Podľa Sopka je však dôležité pripomenúť, že tieto informácie majú z tureckej strany.
      Spomínané problémy Karya Tour na ukrajinskom trhu spôsobili úpadok tureckej incommingovej agentúry Sunspot Seyhat LTD STI, s ktorou Karya Tour spolupracovala. Incommingovej agentúre Sunspot menovaná CK prevádzala platby klientov za účelom úhrady ubytovania a transferov. V dôsledku toho CK skončila svoju činnosť na trhoch, kde pôsobila, teda na Slovensku, Slovinsku, v Maďarsku, Rusku a tiež Ukrajine. Karya Tour ukončila podľa slov Sopku svoju činnosť na všetkých týchto trhoch, pretože tie spolupracovali s incommingovou agentúrou.
      CK Karya Tour, s. r. o., so sídlom v Bratislave oznámila 9. júla úpadok na svojej internetovej stránke. V zmysle zákona bola cestovka poistená pre prípad úpadku v Allianz - Slovenskej poisťovni(SP). Po oznámení bankrotu sa o približne 1100 klientov CK Karya Tour, ktorí už dovolenkovali v 80 hoteloch v Turecku, začala starať Allianz – SP.
      Slovenskí dovolenkári sa postupne vracajú domov, niektorí na bratislavskom letisku pristáli už v utorok (13.7) podvečer. Posledných, asi 61 klientov skrachovanej cestovky, ktorí sú ešte v Turecku, by mala doviezť charterovým letom CK Kartago tours v piatok 16. júla na letiská v Bratislave a Košiciach.
      K prípadným podobným problémom s ďalšími tureckými cestovnými kanceláriami v budúcnosti Sopko uviedol: "Nekomunikujeme so žiadnymi cestovnými kanceláriami, ako sa u nich vyvíja situácia. A táto situácia, ktorá nastala, nás prekvapila."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies