Priznanie speváka Will.i.am: Trpím poruchou pozornosti a hyperaktivitou

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 15:37 • 2 min
Priznanie speváka Will.i.am: Trpím poruchou pozornosti a hyperaktivitou

LOS ANGELES - Americký rapper, spevák a producent Will.i.am prezradil, že trpí poruchou pozornosti sprevádzanou hyperaktivitou (ADHD). Tridsaťosemročný člen skupiny The Black Eyed Peas to uviedol v rozhovore pre britský týždenník Sunday Mirror.

slovakia

left justify in out

"Mám ADHD, netajím sa tým. Vždy, keď niečo robím, tak myslím na tisíc ďalších vecí a neviem, ako to zastaviť alebo spomaliť. Ale je to v poriadku, pretože to dokážem udržať pod kontrolou. Naučil som sa, že s ADHD je náročné udržať si pozornosť, nedokážete obsedieť, neustále sa hýbete a myslíte na množstvo vecí. Ale práve tieto vlastnosti mi prídu vhod pri práci v štúdiu a pri vymýšľaní kreatívnych nápadov. Moje skladby sú plné ADHD. Majú päť refrénov v jednom a to všetko vymyslím za tri minúty. Našiel som spôsob, ako s touto poruchou existovať a pracovať," vyhlásil hudobník s tým, že práve hudba je preňho tým najlepším možným zamestnaním. "Hudba je mojou terapiou a tiež zvieracou kazajkou. Vďaka hudbe som príčetný a dokážem sa sústrediť. Moja myseľ je krehká. Bez hudby by sa mohla túlať a ak by tak spravila, nebolo by to dobré, pretože by som mohol sám seba vydesiť myšlienkami na rôzne podivné veci. Hudba vnáša mojim myšlienkam kontrolu. Nie je to únik, je to jednoducho poriadok. Z chaosu vytváram poriadok," dodal. 

Will.i.am, vlastným menom William James Adams Jr., sa preslávil pôsobením v spomínanej formácii The Black Eyed Peas, s ktorou vydal zatiaľ šesť albumov. Preraziť sa jej podarilo v roku 2003 hitom Where Is The Love? z tretieho albumu Elephunk. Medzi jej ďalšie hity patria skladby ako Shut Up, My Humps, Hey Mama, Don't Lie, Don't Phunk With My Heart, Pump It, I Gotta Feeling, The Time (Dirty Bit), Meet Me Halfway či Just Can't Get Enough. Skupina má momentálne prestávku, pričom posledný raz vystúpila 23. novembra 2011 v rámci The Beginning Tour. Will.i.am debutoval ako sólový interpret v roku 2001 albumom Lost Change, po ktorom nasledovali nahrávky Must B 21 (2003), Songs About Girls (2007) a najnovšie #willpower (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona