Priznanie odevných gigantov H&M a Next: Na prácu v továrňach využíva maloleté deti

NETKY.SK • 5 Február 2016, 12:51 • 2 min
Priznanie odevných gigantov H&M a Next: Na prácu v továrňach využíva maloleté deti

DHÁKA - Pracovné podmienky o akých sa nám ani nesníva zachytil istý fotograf Claudio Montesano Casillas, ktorý aj snímky zverejnil.

slovakia

left justify in out

Na fotografiách sú zachytené deti, ktoré pracujú v textilných fabrikách v Bangladéši. Vyrábajú oblečnie pre svetoznáme značky ako sú H&M či C&A. Prostredie a podmienky, ktoré majú pri svojej práci sú katastrofálne. Kľudne ich môžme označiť za novodobých otrokárov, ktorí pracujú za šijacimi strojmi vo fabrikách dlhé hodiny. Džínsy vyrobené v chudobných krajinách si bežne obliekame.

 

Bangladéš je krajinou, kde je zhruba až sedemtisíc textilných fabrík. Na pracovisku je bežne vidieť deti od 10 do 14 rokov. “Väčšina zamestnancov pracuje za minimálnu mzdu šesť a pol dňa. Ich pracovná doba je vo veľa prípadoch od rána až do neskorej noci. Spia v továrňach, alebo si prenajmú izby v blízkosti tovární. Čo sa týka hygieny detí je na veľmi nízkej úrovni”, hovorí fotofraf Casillas. 

 

Nedávno sa objavil aj škandál módnych reťazcov H&M či Next, ktoré majú dodávateľské fabriky v Turecku kde pracujú deti sýrskych migrantov. Turecko tak porušuje medzinárodné právo, ktoré  zakazuje zamestnávať deti mladšie ako 12 rokov. Tieto spoločnosti priznali, že detská práca je u nich naozaj problém a navrhli finančnú pomoc rodinám, aby sa ich deti mohli vrátiť do skôl.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies