Priznanie ministra Richtera o nehode: Nebol som pripútaný!

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 15:35 • 2 min
Priznanie ministra Richtera o nehode: Nebol som pripútaný!

BRATISLAVA – Šéf Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR Ján Richter (Smer-SD) bude hospitalizovaný v nemocnici po utorňajšej (11. 6.) autonehode do budúceho týždňa.

slovakia

left justify in out

"Predpokladám, že budúci týždeň by mohol môj pobyt v nemocnici skončiť a začne sa druhá časť liečby – rehabilitácia, ktorú po istých skúsenostiach aj s kolenom, vnímam minimálne tak dôležito ako prvú časť liečby," informoval dnes Richter na brífingu v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB).

"Včera, vo štvrtok (13. 6.) som sa prvýkrát postavil, samozrejme s oporou budem chodiť," uviedol ďalej minister na otázky novinárov súvisiace s priebehom jeho rehabilitácie. Richter v UNB nepožíva podľa svojich slov výhody privilegovaného pacienta.

Povedal, že v čase autonehody pri obci Pata neďaleko Serede jeho služobné vozidlo s vodičom vo veľmi daždivom počasí "nešlo veľmi rýchlo". "Ťažko mi je hovoriť. Počasie bolo také, ako bolo. Či môžem tipovať, myslím si, že okolo 100 km/h sme mohli ísť, ale to je môj subjektívny pocit," konštatoval.

Richter podľa svojich slov v čase autonehody nebol pripútaný bezpečnostnými pásmi. "Nebol som pripútaný. Priznám sa, že nikdy som nebol pripútaný ako minister, pokiaľ som sedával vzadu. Už asi budem," zdôraznil.

"Po nehode ma bolelo všetko. Lietali sme v aute, ale vzhľadom na to, že pre 32 rokmi som mal zlomené na chrbtici 2 stavce, vedel som, že sa po nehode musím položiť do polohy, aby som si neublížil. Otvoril som preto na jednej strane auta dvere, nohy som dal von, a tak som vyčkal dovtedy, kým ma nezobrali na nosidlá," opísal nehodu Richter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona