Priznanie Billa Gatesa: Control-Alt-Delete vznikol omylom!

NETKY.SK • 27 September 2013, 18:55 • 2 min
Priznanie Billa Gatesa: Control-Alt-Delete vznikol omylom!

SAN FRANCISCO – Každý užívateľ operačného systému Windows vie, čo klávesová skratka Control-Alt-Delete znamená. Kombinácia tlačidiel na klávesnici, ktorá „rieši“ mnoho problémov keď systém prestane reagovať však nemala existovať.

slovakia

left justify in out

Zakladateľ Micosoftu a jeden z najbohatších ľudí na svete Bill Gates prezradil, že kombinácia týchto tlačidiel vznikla vďaka chybe. V poslednom rozhovore priznal, že nechcel aby okno manažéra úloh bolo spustené tromi prstami.

„Mohli sme mať na to jedno tlačidlo, ale muž, ktorý dizajnoval IBM klávesnicu nám nezakomponoval toto tlačidlo,“ prezradil na svojom ostatnom vystúpení na prestížnej Harvardskej Univerzite. Keď mu odmietli dať v IBM jedno tlačidlo, Gates sa rozhodol, že to nakoniec bude kombinácia troch kláves Control-Atl-Delete, ktoré sú na klávesnici dostatočne vzdialené od seba. „Spravil so to hlavne kvôli bezpečnosti,“ povedal Gates. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona