Priznania k dani z nehnuteľnosti sa zjednotia

NETKY.SK • 6 Október 2014, 16:14 • 2 min
Priznania k dani z nehnuteľnosti sa zjednotia

BRATISLAVA - Daňové priznania k miestnym daniam by sa mali zjednotiť a zjednodušiť. Navrhuje to Ministerstvo financií SR opatrením, ktoré dalo do pripomienkového konania.

slovakia

left justify in out

Od budúceho roka by mali byť tlačivá rovnaké tak pre fyzické ako aj pre právnické osoby. Týmto opatrením sa podľa rezortu financií zredukuje počet strán v priznaní. K tomuto priznaniu bude daňovník prikladať samostatne len prílohy prislúchajúce ku konkrétnemu predmetu dane. Teda či pôjde napríklad o daň zo stavieb, daň z pozemkov, či iné.

 

Cieľom zmien podľa ministerstva je, aby sa doterajší vzor priznania zjednotil do jedného tlačiva. Tým sa celé priznanie podľa rezortu financií zjednoduší a sprehľadní. Okrem zníženia administratívnej záťaže daňovníkov sa návrhom zároveň predpokladá zníženie finančných nákladov obcí na tlač priznaní. 

 

Vzor priznania bude obsahovať už precizovaný predmet dane zo stavieb o stavby hromadných garáží umiestnené pod zemou a o chaty a stavby na individuálnu rekreáciu v nadväznosti na schválenú novelu zákona o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady. Účinnosť tohto opatrenia sa navrhuje od 1. januára 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies