Prízemný ozón v pondelok spôsobil zhoršenie ovzdušia v Bratislave

NETKY.SK • 20 August 2018, 16:00 • 2 min
Prízemný ozón v pondelok spôsobil zhoršenie ovzdušia v Bratislave

BRATISLAVA - Meteorológovia v pondelok upozornili na zhoršenú kvalitu ovzdušia v Bratislave. Smogová situácia spôsobená prízemným ozónom trvá od 14.00 h do odvolania.

slovakia

left justify in out

Na svojej stránke o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). "Oznámenie o vzniku smogovej situácie nasleduje pri ozóne po prekročení informačného prahu 180 mikrogramov na meter kubický (µg/m3) vyjadreného ako jednohodinový priemer," uviedol SHMÚ.

 

Zákon o ovzduší a Vyhláška o kvalite ovzdušia stanovujú limitné hodnoty koncentrácií niektorých znečisťujúcich látok v rámci ochrany zdravia ľudí pred nepriaznivou kvalitou ovzdušia.

 

"Rozlišuje sa dlhodobá expozícia vyjadrená priemernými ročnými hodnotami koncentrácií a krátkodobá expozícia vyjadrená priemernými hodinovými alebo dennými hodnotami koncentrácií. Sú pre ne stanovené maximálne počty prípadov prekročení za rok," informoval SHMÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies