Aprílové počasie pokračuje: V noci prízemné mrazy, cez deň teplota vystúpi na 20°C

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 16:19 • 2 min
Aprílové počasie pokračuje: V noci prízemné mrazy, cez deň teplota vystúpi na 20°C

BRATISLAVA - Perióda chladného počasia sa ešte neskončila. Slovenský hydrometeorologický ústav očakáva mínusové teploty na väčšine územia Slovenska i počas nasledujúcich dvoch nocí.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia vydali výstrahu prvého - najnižšieho stupňa pred prízemnými mrazmi, ktorá platí dnes od 22.00 h do piatka (29.4.) 08.00 h a tiež v piatok od 22.00 h do soboty (30.4.) 08.00 h.

 

img

 

Minimálne teploty vzduchu vo výške päť centimetrov nad povrchom zeme môžu počas najbližšej noci dosiahnuť hodnoty mínus tri až mínus osem stupňov Celzia. Z piatka na sobotu sa mrazy zmiernia, SHMÚ očakáva vo výške päť centimetrov nad povrchom zeme minimálne teploty nula až mínus päť stupňov Celzia.

 

Na mnohým miestach bude pritom mrznúť i vo výške dva metre nad povrchom zeme, varujú meteorológovia. Takýto mráz predstavuje nebezpečenstvo pre rastliny. Nočným prízemným mrazom by sa mali vyhnúť iba najvýchodnejšie okresy Košického a Prešovského kraja.

 

Predpoveď počasia na piatok (Zdroj: SHMÚ):

Jasno až polojasno, na východe viac oblačnosti a tu ojedinele slabý dážď. Ráno ojedinele hmla. Nočná teplota 1 až -5, na juhovýchode okolo +3 st. Denná teplota 12 až 18 st. Slabý, na východe severný vietor do 25 km/h. Na viacerých miestach očakávame prízemný mráz, na západe aj silnejší

 

Sobota:

Jasno až polojasno. Na východe miestami zväčšená oblačnosť a tu miestami, najmä v noci, dážď alebo prehánky. Najnižšia nočná teplota 3 až -2, st, na východe väčšinou okolo 5 st.  Prízemný mráz aj v nížinách. Najvyššia denná teplota 15 až 20, na Orave, Liptove a východe  okolo 13 st. Slabý, na východe severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

 

Nedeľa:

Jasno až polojasno. Postupne od juhozápadu pribúdanie oblačnosti  a ojedinele slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota 6 až 1 st., v dolinách ojedinele slabý mráz. Najvyššia denná teplota 15 až 20 st, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 13 st. Slabý, postupne severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na juhu stredného Slovenska slabý vietor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies