Prívrženci Islamského štátu ovládli líbyjské mesto na severe krajiny

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 18:57 • 2 min
Prívrženci Islamského štátu ovládli líbyjské mesto na severe krajiny

Povstalci spriaznení s organizáciou Islamský štát (IS) ovládli líbyjské mesto Zamzam v blízkosti Stredozemného mora, čím došlo k ďalšej expanzii extrémistických milícií v tejto severoafrickej krajine. Uviedla to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Džihádisti vnikli v noci nadnes do malého mesta Zamzam ležiaceho juhozápadne od Syrty, ktorú kontrolujú islamisti. Potvrdil to nezávislý spravodajský server Alwasat. 


Podľa nemenovaného miestneho činiteľa militanti dobyli Zamzam bez akéhokoľvek odporu a následne vztýčili v centre tohto mesta čiernu zástavu IS. 
Stalo sa tak niekoľko týždňov po tom, ako stúpenci IS získali dobyli významnú základňu líbyjských vzdušných síl v neďalekej Syrte. 


V Líbyi už od vlaňajška paralelne fungujú dve vlády a dva parlamenty, medzi ktorými fakticky prebieha ozbrojený konflikt. Politický a bezpečnostný chaos v Líbyi využívajú na rozširovanie svojich pozícií radikálni islamisti vrátane skupín hlásiacich sa k IS. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies