Privolal si taxík a potom olúpil jeho vodiča

NETKY.SK • 20 August 2014, 11:22 • 2 min
Privolal si taxík a potom olúpil jeho vodiča

SILADICE - Polícia zadržala páchateľa podozrivého zo spáchania zločinu lúpeže. V noci z nedele na pondelok (18. 8.) asi o 1.00 h si zákazník zavolal taxík do obce Siladice v okrese Hlohovec. Po príchode taxíka z Trnavy nasadli na zadné sedadlo auta muž s chlapcom.

slovakia

left justify in out

Muž uviedol, že chce ísť do Bratislavy a zisťoval, koľko bude stáť cesta. Vodiča sa opýtal, či mu bude mať vydať z 500 eurovej bankovky. "Po niekoľkých metroch požiadal vodiča taxislužby, aby sa vrátili, pričom 11-ročný chlapec vystúpil. Následne muž vyvolal s vodičom slovný konflikt a  taxikár ho preto požiadal, aby vystúpil z auta. Klient v aute však namiesto toho aby odišiel, na neho zaútočil a so slovami zabijem ťa, daj peňaženku ho udrel do tváre," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Taxikár vystúpil z auta a chcel privolať políciu, no to už páchateľ siahol po noži, ktorý mal pri sebe a vyhrážal sa mu zabitím, ak mu nedá peniaze. Vodič odišiel do neďalekého domu, odkiaľ za pomoci domácich privolal políciu. Medzitým páchateľ ukradol z auta doklady aj s peniazmi a ukryl sa doma. Následne  polícia vykonala v dome podozrivého domovú prehliadku, pri ktorej sa ukradnuté veci našli.


"Po vykonaní procesných úkonov a zhromaždení dôkazov, vyšetrovateľ včera podozrivého 24-ročného Rastislava zo Siladíc obvinil zo zločinu lúpeže. Umiestnil ho do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Za lúpež závažnejším spôsobom konania, spáchanú so zbraňou, mu môže byť uložený trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Navyše bol už v minulosti viackrát trestaný za násilnú trestnú činnosť," dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies