Prívalové povodne v Iráne si vyžiadali 11 obetí

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 10:29 • 2 min
Prívalové povodne v Iráne si vyžiadali 11 obetí

TEHERÁN - Jedenásť obetí si v nedeľu v horskej oblasti na severe Iránu vyžiadali prívalové povodne vyvolané silnými dažďami. Informovali o tom iránske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Štátna televízia oznámila, že úrady sa obávajú nárastu počtu obetí záplav v provinciách Teherán, Alborz a Kazvín. Medzi obeťami je aj jeden čínsky občan.

 

Oficiálna tlačová agentúra IRNA citovala miestnych predstaviteľov, podľa ktorých boli medzi obeťami dve ženy. Voda odplavila najmenej 20 automobilov, mnohé s ľuďmi vo vnútri - vrátane práve zosobášenej dvojice. Postihnutá oblasť je bez dodávok elektriny. Záchranári stále pracujú aj napriek dažďom, ktoré v noci nadnes zasiahli oblasť.

 

Rastúci počet prívalových povodní s obeťami na životoch v tejto časti krajiny pripisujú úrady nevhodnej výstavbe v blízkosti riečnych korýt a odlesňovaniu, približuje agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona