Prívalové dažde spôsobili problémy v Prahe i ďalších lokalitách

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 18:44 • 2 min
Prívalové dažde spôsobili problémy v Prahe i ďalších lokalitách

PRAHA - Prívalové dažde spôsobili dnes popoludní nemalé problémy vo viacerých oblastiach Českej republiky. Informovali o tom české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

V Prahe voda prenikla do časti vestibulu stanice metra Můstek v centre českej metropoly. Hasiči však museli vodu odčerpávať aj zo suterénu Národnej knižnice v Starom meste.
     

Divadlo ABC bolo dokonca nútené zrušiť dnešné predstavenie, pretože voda prenikla do šatní, klubu, kancelárie, rekvizitných scén, ako aj na zadnú časť javiska.
     

Pražskí hasiči mali plné ruky práce vo štvrtiach Michle, Nusle, Suchdol, Vinohrady, ale aj v centre mesta, napríklad v Pařížskej ulici. Problémy spôsobila voda aj v MHD, čo sa najviac prejavilo na prevádzke niektorých električkových tratí.
     

Hasiči v Stredočeskom kraji likvidovali následky intenzívnych zrážok, zväčša odčerpávaním vody zo zatopených pivničných priestorov vo viacerých lokalitách regiónu.
     

V okolí Nového Jičína sa hladina rieky Jičínka zvýšila v priebehu siedmich minút na druhý povodňový stupeň, o hodinu neskôr už hladina toku dosiahla úroveň tretieho stupňa.
     

Rieka, ktorá sa na hornom toku vyliala, si vynútila dočasné uzavretie hlavnej cestnej komunikácie. Voda však medzičasom opadla, cestu tak po bleskovej povodni mohli opäť sprejazdniť.
     

S problémami boli v dôsledku počasia konfrontovaní aj obyvatelia Jesenicka, kde tiež došlo k zatopeniu pivníc a kde vodný živel ohrozoval i obytné objekty. Najvážnejšia bola situácia v obciach Písečná a Hradec-Nová Ves. Práve tu museli hasiči stavať provizórne hrádze vytvorené vrecami s pieskom.
     

O lokálnych záplavách prišli správy aj z okresu Rychnov nad Kněžnou, z okolia Prostějova a Loun, mesta Žatec a ďalších oblastí. V Borovnici došlo k takému zvýšeniu hladiny dvoch rybníkov, že hasiči preventívne nariadili evakuáciu občanov z niekoľkých objektov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies