Prívalová voda zaplavila tretinu obce a studne v Uzovskej Panice

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 11:27 • 2 min
Prívalová voda zaplavila tretinu obce a studne v  Uzovskej Panice

RIMAVSKÁ SOBOTA - Približne 20 rodinných domov zaplavila v utorok popoludní po prívalovom daždi voda v Uzovskej Panici v okrese Rimavská Sobota.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval starosta obce Peter Babík, zaplavená bola približne tretina obce. „V priebehu osemnástich minút spadlo 33 litrov vody na meter štvorcový,“ povedal starosta a dodal, že voda sa nezadržateľne valila z neďalekej 12-hektárovej parcely, ktorá je naklonená na obec.

Uzovská Panica, ktorá má približne 700 obyvateľov, nie je napojená na sieť verejného vodovodu. Vodu zo studní, ktoré sú súčasťou obecného vodovodu, prišli večer čerpať rimavskosobotskí hasiči. Bolo jej však toľko, že práce preložili na lepšie počasie. „Po odčerpaní sa zistilo, že tam opäť nateká vrchná aj spodná voda a čerpanie preto o 22:30 ukončili,“ povedal pre SITA vedúci prevádzkovo-technického oddelenia HaZZ v Rimavskej Sobote Marian Brádňan a dodal, že obyvatelia sú zatiaľ bez pitnej vody zo studní. 

Podľa starostu im ako zdroj pitnej vody slúži čistička pitnej vody, ktorú majú v budove materskej školy. Ako Babík dodal, voda ich posledné týždne vytápa každý utorok, už to bolo po tretíkrát a najsilnejšie. Zároveň poznamenal, že po prvých záplavách urobili opatrenia, aby sa voda zviedla do potokov, ale všetko sa znovu vylialo. „Potôčik, kde by možno do topánky nenatieklo, mal aj päť metrov,“ priblížil Babík a dodal, že odtekajúca voda z obce zaplavila aj niekoľko domov v neďalekej obci Rakytník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona