Prívalová vlna zmietla kemping na juhu Francúzska: Hlásia najmenej päť mŕtvych!

NETKY.SK • 19 September 2014, 06:57 • 2 min
Prívalová vlna zmietla kemping na juhu Francúzska: Hlásia najmenej päť mŕtvych!

AMALOU-LES-BAINS - Štyria kempisti a jeden okoloidúci zahynuli v noci nadnes na juhu Francúzska, keď viac ako dva metre vysoká záplavová vlna zdevastovala táborisko v obci Lamalou-les-Bains ležiacej v departemente Hérault.

slovakia

left justify in out

Podľa starostu Philippa Taillanda sa v kempingu odohrávali dramatické scény. Muž chcel zachrániť ženu, ktorú strhla voda. "Držal ju za ruku, ale musel ju, bohužiaľ, pustiť. Keď sa otočil, uvidel, ako voda unáša jeho karavan s manželkou a 34-ročnou dcérou," povedal Tailland.
      

Karavan sa následne zakliesnil pod mostom a vnútri sa našlo telo mužovej manželky. Jeho dcéra zostáva nezvestná. Inak nenápadná riečka Bitoulet pretekajúca obcou Lamalou-les-Bains sa bleskovo rozvodnila po prudkých dažďoch. Katastrofu znásobila skutočnosť, že krátko pred polnocou náhle povolila prirodzená bariéra vytvorená z naplaveného materiálu. 
     

Na odstraňovaní následkov prírodnej katastrofy pracovalo viac ako 250 hasičov. Kvôli záplavám bola neprejazdná diaľnica a niekoľko miestnych ciest. Francúzsky premiér Manuel Valls vysloviť sústrasť rodinám obetí a vyzdvihol prácu záchranárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies