Prívalová povodeň zabila štyroch ľudí

NETKY.SK • 3 August 2014, 13:59 • 2 min
Prívalová povodeň zabila štyroch ľudí

RÍM - Štyria ľudia zahynuli a najmenej 20 ďalších utrpelo v sobotu večer zranenia neďaleko severotalianskeho alpského mesta Refrontolo v regióne Benátsko.

slovakia

left justify in out

Prudký dážď tam na miestnej rieke vyvolal prívalovú vlnu, ktorá zmesou vody a blata zaplavila priestor, kde sa konali každoročné letné slávnosti. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
      

"Také niečo tu ešte nikto nevidel. Voda siahala do výšky dvoch metrov. Ľudia sa držali stromov, aby sa zachránili," uviedol v rozhovore pre televíziu SkyTG24 predstaviteľ miestnej civilnej obrany Mirco Lorenzon. Búrka podľa Lorenzona vyvolala v oblasti okolo 50 zosuvov rozbahnenej pôdy a spôsobila značné materiálne škody.
      

"Dážď, ktorý trval približne pol hodiny, bol taký hustý, že nebolo nič vidieť. V priebehu hodiny podpíšem potrebné papiere a vyhlásim v tejto oblasti stav ohrozenia," uviedol v televíznom rozhovore guvernér regiónu Benátsko Luca Zaia, ktorý dnes postihnutú oblasť navštívil.
      

Ničivé záplavy a zosuvy pôdy nie sú v Taliansku ničím neobvyklým. Vlani v novembri vyvolali búrky na Sardínii záplavy, pri ktorých zahynulo 18 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies