Pristúpilo sa k ukončeniu vyšetrovania v prípade vraždy Jána Kuciaka

NETKY.SK • 23 September 2019, 14:54 • 2 min
Pristúpilo sa k ukončeniu vyšetrovania v prípade vraždy Jána Kuciaka

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ pristúpil k ukončeniu vyšetrovania v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Obhajobe dal lehotu od 30. septembra do 4. októbra na oboznámenie sa s jeho výsledkami. TASR o tom informoval obhajca obvineného Mariana Kočnera Marek Para.

slovakia

left justify in out

Podnikateľa Mariana Kočnera obvinili z objednávky vraždy investigatívneho novinára Kuciaka, pri ktorej zomrela aj jeho snúbenica, 8. marca tohto roka. Kuciakovu likvidáciu si mal objednať pre jeho novinársku prácu. Voči obvineniu podal Para na ÚŠP sťažnosť, ktorú ÚŠP v apríli zamietol. Len nedávno ÚŠP opätovne zamietol sťažnosť Mariana Kočnera voči obvineniu. Podľa názoru obhajcu z uznesenia o zamietnutí vyplývajú rozsiahle porušenia práva na obhajobu. Preto chce podať po druhý raz opravný prostriedok Generálnemu prokurátorovi SR Jaromírovi Čižnárovi.

 

img

 

Koncom marca Mariana Kočnera spolu s ďalším z obvinených v prípade Kuciakovej vraždy Tomášom Sz. obvinili aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

 

S Marianom Kočnerom a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom sa medzičasom na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku začalo koncom júla aj hlavné pojednávanie v kauze televíznych zmeniek, pre ktorú je Marian Kočner naďalej väzobne stíhaný.

 

img

 

Okrem toho Krajská prokuratúra v Bratislave koná v kauze sledovanie novinárov. Na sledovanie si mal najať Marian Kočner exsiskára a bývalého novinára Petra Tótha. Vo veci ešte nepadlo žiadne obvinenie.

 

Najnovšie Mariana Kočnera obvinili aj v prípade "motákov", keď vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA vzniesol obvinenie z pokusu zločinu marenia spravodlivosti. V jednom prípade sa mal pokúsiť o sfalšovanie dôkazu v kauze zmeniek. Polícia o tom informovala 12. septembra na sociálnej sieti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies