Príspevok pri narodení dieťaťa dostane v Prievidzi viac rodín

NETKY.SK • 27 August 2014, 12:52 • 2 min
Príspevok pri narodení dieťaťa dostane v Prievidzi viac rodín

PRIEVIDZA - Príspevok pri narodení dieťaťa dostane v Prievidzi po novom viac rodín. Mestskí poslanci na svojom utorňajšom (26.8.) rokovaní schválili zmenu doplnku internej smernice mesta, podľa ktorej už žiadateľom o tento príspevok vo výške 70 eur môžu byť aj rodiny, z ktorých má len jedna osoba trvalý pobyt na území Prievidze.

slovakia

left justify in out

"Mesto sa dlhodobo snaží o to, aby sa zvyšoval počet obyvateľov vzhľadom na vývoj, ktorý sme zaznamenali v predchádzajúcich rokoch. Jedným z krokov je práve to, že meníme spôsob poskytovania príspevku pri novonarodenom dieťati," uviedla primátorka mesta Katarína Macháčková. 
     

Doplnila, že doposiaľ bolo podmienkou, aby obidvaja rodičia dieťaťa mali trvalý pobyt na území mesta. "Teraz sa to mení. Stačí, aby túto podmienku splnil len jeden z rodičov, prípadne jedna z osôb, ktorým bolo dieťa zverené do starostlivosti. Takto bude viac detí, ktoré získajú príspevok," ozrejmila. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona