Príspevok na opatrovanie sa na sumu minimálnej mzdy nezvýši

NETKY.SK • 26 Október 2016, 17:33 • 2 min
Príspevok na opatrovanie sa na sumu minimálnej mzdy nezvýši

BRATISLAVA - Opatrovateľský príspevok sa na sumu minimálnej mzdy zvyšovať nebude. Opozičné hnutie OĽaNO-NOVA dnes neuspeli s návrhom novely zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia.

slovakia

left justify in out

Hnutie predložilo návrh na zvýšenie príspevku po tom, čo tak urobila vláda. V druhom čítaní v parlamente je totiž už návrh zákona, ktorým má stúpnuť o 27,10 eura mesačne.

 

"Rodiny, ktoré sa starajú o člena rodiny sa dostávajú do pásma chudoby. To nie je dôstojné. Preto sme sa rozhodli zvýšiť výšku príspevku na hranicu čistej minimálnej mzdy," priblížila Jurinová s tým, že tento návrh je ambicióznejší ako vládny, ale rodiny, ktoré opatrujú svojich blízkych to potrebujú.

 

Hnutie tiež presadzovalo úpravu aj ochranu zostatku príjmu. Navrhlo 1,8-násobok sumy životného minima, čo bola tiež vyššia hranica ako vláda, ktorá navrhuje 1,7-násobok sumy životného minima.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies