Prísnejšie tresty pre dvoch z páchateľov mačetového útoku v Novom Bore

NETKY.SK • 24 Október 2013, 16:35 • 2 min
Prísnejšie tresty pre dvoch z páchateľov mačetového útoku v Novom Bore

PRAHA - Vrchný súd v Prahe zvýšil dnes tresty pre dvoch z páchateľov mačetového útoku z Nového Boru spred dvoch rokov. Antonín S. strávi za mrežami za pokus o vraždu 15 rokov, Vojtěch H. 17,5 roka. Súd súčasne potvrdil trest 15 rokov pre Jakuba Ž. Informácie priniesli internetové servery iDNES.cz a Novinky.cz. Podľa druhého z nich sú rozsudky právoplatné.

slovakia

left justify in out

Proces s celkovo troma dospelými a dvoma mladistvými páchateľmi vyvrcholil na Krajskom súde v Liberci na sklonku júla vynesením trestov od troch do 16 rokov odňatia slobody. Antonín S., ktorého pôvodne odsúdili za ublíženie na zdraví na tri roky väzenia, dostal výrazne prísnejší trest po prekvalifikovaní trestného činu na pokus o vraždu. Vojtěchovi H. zvýšili pôvodný trest o 1,5 roka.

K inkriminovanému útoku došlo po konflikte dvoch rómskych mladíkov s čašníčkou v jednom z novoborských barov v auguste 2011. Útočníkov najskôr vyviedli zo zariadenia, páchatelia ozbrojení mačetami sa však neskôr vrátili s posilami a napadli prítomných. Rasový motív činu sa nepreukázal, aj keď podľa čašníčky obžalovaní po útoku konštatovali: "Tak sme to tým bielym hlavám naložili." Zbrane použité pri útoku sa nájsť nepodarilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona