Prísne tresty pre mužov, ktorí chystali atentát na speváčku Joss Stone

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 07:20 • 2 min
Prísne tresty pre mužov, ktorí chystali atentát na speváčku Joss Stone

LONDÝN - Tridsaťdvaročného muža, hlavného obžalovaného v kauze prípravy atentátu na speváčku Joss Stone z júna 2011, odsúdili dnes v anglickom Exeteri na 18 rokov väzenia. Jeho o tri roky staršieho komplica poslali už v apríli na desať rokov za mreže. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ani procesy úplne neobjasnili motív konania oboch mužov, ktorí vypovedali, že speváčku chceli zavraždiť kvôli jej úzkym kontaktom s kráľovským dvorom. Samotná speváčka však aj v súdnej sieni potvrdila, že pre kráľovskú rodinu iba niekoľkokrát spievala.

 

Podozrivých zadržala britská polícia v okolí speváčkinho sídla na juhozápade Anglicka v júni 2011. Bezpečnostné zložky vtedy reagovali na upozornenia občanov z Cullomptonu, ktorí si všimli podozrivú posádku osobného automobilu typu Fiat Punto červenej farby, ako pomaly prechádza ulicami.

Podľa medzičasom potvrdených informácii našli policajti u mužov meče, lano a vrece používané pri prevoze zosnulých. Navyše mali so sebou aj detailnú mapu a letecké zábery vidieckej nehnuteľnosti Joss Stone v grófstve Devon.

Speváčka, ktorá svojho času nechýbala ani na sobáši princa Williama s Kate Middletonovou, má na konte okrem iného ocenenia Grammy a BRIT Award, ale aj krátku kariéru modelky či debut na filmovom plátne. Je angažovanou ochranárkou zvierat a predali sa milióny jej hudobných nosičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona