Príslušník skupiny „takáčovci“ prijal trest na dohodu

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 13:41 • 2 min
Príslušník skupiny „takáčovci“ prijal trest na dohodu

BANSKÁ BYSTRICA - Na tri roky odňatia slobody podmienečne za podiel na činnosti zločineckej skupiny bratislavského podsvetia zvanej „takáčovci“ odsúdil dnes senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici 40-ročného Nándora Kopecsního z Dunajskej Stredy.

slovakia

left justify in out

Súd vyhlásil rozsudok po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú s obvineným uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Verdikt je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá.

Kopecsní priznal, že pre jednu z vetiev „takáčovcov“ minimálne od roku 2006 do jari 2011 zabezpečoval vyberanie tzv. výpalného. Takáčovci vykonávali služby „ochrany“ na diskotékach v Komárne, Šamoríne a v herni v Dunajskej Strede. Kopecsní pracoval pre vetvu takáčovcov pôsobiacu prevažne na území Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Tým spáchal zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Okrem toho priznal zločin krivej výpovede, pretože v novembri 2008 pred vyšetrovateľom polície krivo vypovedal v trestnej veci ublíženia na zdraví, čím spáchal zločin krivej výpovede.

Za tieto skutky zákon stanovuje spodnú hranicu päť rokov odňatia slobody nepodmienečne. Kopecsní dostal po dohode s prokurátorom nižší trest vzhľadom na priznanie a oľutovanie svojej činnosti a tiež na spoluprácu s políciou.

Podľa rozsudku sa musí počas päťročnej skúšobnej doby podrobiť probačnému dohľadu súdu. Zároveň súd nariadil prepadnutie Kopecsního majetku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies