Príslušník mierových síl OSN nakazený ebolou pricestoval na liečbu

NETKY.SK • 6 December 2014, 18:01 • 2 min
Príslušník mierových síl OSN nakazený ebolou pricestoval na liečbu

AMSTERDAM - Príslušník mierových síl OSN, ktorý sa nakazil ebolou v Libérii, pricestoval dnes do Holandska na liečbu. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie holandského ministerstva zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Pacientom je Nigérijčan, ktorý nebol identifikovaný. Po prílete v špeciálne upravenom lietadle do hlavného mesta Amsterdam ho odviezli na liečbu do univerzitnej nemocnice (UMC) v stredoholandskom meste Utrecht.
      

UMC zriadila špeciálne oddelenie pre pacientov chorých na ebolu a muž sa bude liečiť v izolovanom krídle, dodalo ministerstvo vo vyhlásení.
      

Od marcového vypuknutia najhoršej zaznamenanej epidémie eboly sa infekčným ochorením nakazilo približne 17.256 ľudí a zomrelo naň 6113 ľudí v troch najťažšie zasiahnutých krajinách - v Libérii, Sierre Leone a Guinei, ako uvádza Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).
      

Libérii, krajine s najvyšším počtom prípadov, sa darí znižovať výskyt eboly a vírus sa teraz najrýchlejšie šíri v Sierre Leone. Bývalá britská kolónia zaznamenala 537 nových prípadov v týždni do 30. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona