Príslušník britskej elitnej jednotky zachránil v Keni desiatky ľudí

NETKY.SK • 24 September 2013, 18:52 • 2 min
Príslušník britskej elitnej jednotky zachránil v Keni desiatky ľudí

NAIROBI - Príslušník elitnej britskej jednotky SAS mimo službu, ktorý bol v čase útoku na nákupné centrum Westgate v Nairobi na mieste, zachránil desiatky životov. Informoval o tom dnes britský denník The Telegraph.

slovakia

left justify in out

Meno muža nebolo možné z bezpečnostných dôvodov zverejniť. V čase útoku islamistických militantov popíjal v nákupnom centre kávu. Približne 12-krát sa vrátil do komplexu a pomáhal ľuďom uniknúť. Na jednom zo zverejnených záberov pomáhal dvom ženám, za opaskom mal zastrčenú pištoľ. Jeden z jeho priateľov v Nairobi povedal, že "to čo urobil bolo veľmi hrdinské. Bol na káve s priateľmi, keď sa to stalo. Vrátil sa 12-krát a zachránil 100 ľudí. Predstavte si vrátiť sa tam, keď viete, čo sa tam deje".

Príslušníci britskej špeciálnej jednotky SAS v službe boli na mieste aj minulú noc. Pomáhali kenských úradom v ich poslednom pokuse o záchranu rukojemníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies