Príslušník americkej námornej pechoty zmizol v Perzskom zálive

NETKY.SK • 3 Október 2014, 09:04 • 2 min
Príslušník americkej námornej pechoty zmizol v Perzskom zálive

MANAMA - Príslušník americkej námornej pechoty, ktorý v stredu vyskočil z lietadla nad Perzským zálivom, bol vyhlásený za nezvestného.

slovakia

left justify in out

Stal sa tak prvou nahlásenou obeťou pokračujúcich vojenských operácií Spojených štátov a ich spojencov proti extrémistom z organizácie Islamský štát (IS) v Iraku a Sýrii. Informovala o tom dnes agentúra AP. Podľa vyhlásenia amerického vojenského námorníctva príslušník námornej pechoty a ďalší člen posádky lietadla typu MV-22 Osprey zo stroja vyskočili, keď lietadlo po štarte z lode Makin Island začalo strácať výkon a zdalo sa, že havaruje. Pilot však napokon stroj zvládol a podarilo sa mu bezpečne pristáť na palube Makin Islandu. Jedného z členov posádky ohrozeného lietadla sa podarilo z mora zachrániť.     
      

"Príslušníci amerického vojenského námorníctva, námornej pechoty a pobrežnej stráže využili všetky dostupné prostriedky a spustili rozsiahlu námornú pátraciu akciu, ktorá pokračovala celú noc a aj počas nasledujúceho dňa," uvádza sa vo vyhlásení vojenského námorníctva. Meno nezvestného vojaka americké vojenské námorníctvo oznámi, až keď o udalosti upovedomí jeho príbuzných.
      

Bahrajn je domovským prístavom 5. flotily amerického vojenského námorníctva. Viacúčelová výsadková loď Makin Island plní plánované podporné úlohy v rámci operácií spojeneckých síl proti militantom z IS.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies