Príslušníci HaZZ odstraňovali vylomený strom a vodu z objektov

NETKY.SK • 8 August 2011, 14:23 • 2 min
Príslušníci HaZZ odstraňovali vylomený strom a vodu z objektov

Príslušníci HaZZ odstraňovali vylomený strom a vodu z objektov

slovakia

left justify in out

img

Počas uplynulého víkendu mali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v okrese Dunajská Streda plné ruky práce. Na Operačné stredisko Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ nahlásili v sobotu (6.8.) vylomený strom na Hlavnej ulici vo Veľkom Mederi, v mestskej časti Ižop a na viacerých miestach čerpali vodu zo zatopených objektov, informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.
      "Operačný dôstojník vyslal k vylomenému stromu trojčlennú jednotku z hasičskej stanice Veľký Meder s príslušnou technikou. Po príchode na miesto zásahu zistili, že ide o vylomený strom od koreňov, ktorý je naklonený nad hospodárskymi budovami a podopieraný iba stohom slamy. Hrozilo reálne nebezpečenstvo poškodenia budov, v ktorých bolo v tom čase ustajnených asi 20 býkov," priblížil Peťko. Keďže prítomné sily a prostriedky nestačili na odstránenie stromu, veliteľ zásahu rozhodol o zabezpečení výškovej zdvíhacej techniky z OR HaZZ v Malackách a pracovnej plošiny z OR HaZZ v Dunajskej Strede. Podľa hovorcu po príchode výškovej zdvíhacej techniky sa podarilo motorovou pílou strom po častiach spíliť, pričom k poškodeniu hospodárskych budov nedošlo.
      V nedeľu (7.8.) záchranári čerpali vodu po prudkých lokálnych dažďoch v okrese Dunajská Streda, kde vo večerných hodinách sa cez okres prehnala búrka, ktorá zapríčinila vo viacerých obciach okresu zatopenie ulíc, pivníc a rodinných domov.
     "Na základe ohlasovaných udalostí boli postupne vysielané na zaplavené miesta jednotky HaZZ z hasičských staníc v Dunajskej Strede a Veľkom Mederi. Najviac boli zasiahnuté obce Padáň a Pataš, ako aj mesto Veľký Meder," konštatoval Peťko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona