Prišlo leto: Koniec apríla bude tropický, čakajú nás teploty nad 30° C!

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 15:48 • 2 min
Prišlo leto: Koniec apríla bude tropický, čakajú nás teploty nad 30° C!

BRATISLAVA - Tohtoročný apríl je podľa meteorológov naozaj "bláznivý". Kým začiatok mesiaca bol studený, jeho koniec by mal byť tropický a teploty vzduchu by mali presiahnuť aj 30 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

"Koniec mesiaca prinesie nad naše územie prúdenie teplého, pôvodom tropického vzduchu z južných zemepisných šírok," píšu meteorológovia v analýze, ktorú zverejnili na webovej stránke SHMÚ. Pri teplom prúdení a slnečnom počasí sa podľa nich s veľkou pravdepodobnosťou dočkáme v závere mesiaca, práve v utorok 30. apríla, extrémne teplého dňa. "V najteplejších južných okresoch vystúpi teplota vzduchu nad 30 stupňov Celzia. To bude považované za prvý tropický deň v tomto roku," predpovedajú meteorológovia.

Začiatok apríla bol pritom mimoriadne studený. "Práve v prvý deň apríla (zhodou okolností bol Veľkonočný pondelok) sme na väčšine územia Slovenska prežívali studené zimné počasie," pripomínajú meteorológovia. Ráno boli mrazy prakticky na celom Slovensku a dokonca v niektorých nížinách juhozápadného Slovenska bola súvislá, niekoľkocentimetrová snehová pokrývka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies