Priskin po postupe do finále: Pohár skrátka musíme vyhrať

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 14:15 • 2 min
Priskin po postupe do finále: Pohár skrátka musíme vyhrať

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si po roku zopakujú účasť vo finále národnej pohárovej súťaže Slovnaft Cup. "Belasí" v utorkovej domácej odvete semifinále nepripustili prekvapenie, hráčov MFK Zemplín Michalovce zdolali 1:0 gólom Tamása Priskina z 9. minúty. V minulotýždňovom prvom meraní síl v centre Dolného Zemplína zvíťazil Slovan 2:1.

slovakia

left justify in out

"Naším jednoznačným cieľom bolo postúpiť do finále. Už prvý duel v Michalovciach bol náročný a po sobotňajšom zápase v Dunajskej Strede sme vedeli, že ani odveta nebude jednoduchá. V posledných týždňoch sme stratili veľa síl. Mali sme nahustený program, mnoho hráčov nastúpilo aj za reprezentačné výbery," skonštatoval tréner Slovana Ivan Vukomanovič, citoval ho web jeho zamestnávateľa. "Dôležité bolo, že sa nám podarilo premeniť hneď prvú šancu a potom sme kontrolovali priebeh zápasu. Okrem jednej príležitosti v druhom polčase sme Michalovce do nebezpečných situácií nepúšťali. Sme šťastní, že sme postúpili," doplnil srbský kouč.

Kormidelník Michaloviec Anton Šoltis uznal, že oponent bol v tomto dvojzápase lepší: "Do Bratislavy sme prišli so snahou urobiť ešte malý športový zázrak, ale nepodarilo sa nám to. V prvom polčase sa hral futbal medzi šestnástkami, veľa šancí nebolo. Domáci dali hneď z prvej gól a išli do vedenia. Proti súperovi ako Slovan si veľký počet príležitostí neutvoríte. My sme mali v prvom polčase dve pološance, ktoré sme nedotiahli do úspešného konca. V druhom sme si vypracovali jednu čistú. Žiaľ, ani tú sme nepremenili. Ak by sme to dokázali, možno by sme ešte záver zdramatizovali. Nestalo sa, a tak Slovan vyhral zaslúžene. Gratulujem mu k postupu do finále."

Maďarský útočník Tamás Priskin skóroval v oboch semifinálových stretnutiach, na jar strelil už osem gólov. "Bol to ťažký a fyzicky náročný zápas. Som rád, že sme to úspešne zvládli. Dali sme dôležitý prvý gól, potom sme mohli hrať pokojnejšie a veľmi pozitívne je, že sme neinkasovali a udržali čisté konto. Výhra sa ako vždy počíta, no najdôležitejšie je, že sme postúpili do finále," skonštatoval kanonier so skúsenosťami z anglickej Premier League a pokračoval: "Som veľmi rád, že mi to sype. Verím, že takto budem pokračovať a aj ostatní chlapci budú strieľať góly vo väčšom počte. Ako som však už viackrát povedal, je naozaj jedno, kto dáva góly. Dôležité je, aby sme vyhrávali."

Slovan vlani v pohárovom finále nestačil na AS Trenčín - v Trnave mu podľahol 1:3, i keď štvrťhodinu pred koncom ešte viedol. Tohtoročný finálový duel odohrajú "belasí" v pondelok 1. mája od 18.00 h na ihrisku NTC v Poprade. Súper Slovana bude druholigový - domáci FK Poprad alebo MFK Skalica. Odveta tohto semifinále je na programe v stredu v Skalici (17.00 h), Poprad v prvom zápase zvíťazil 1:0. "Pohár skrátka musíme vyhrať! Veľmi túžime po zisku tejto trofeje," vyhlásil Priskin a dodal: "Pre mňa by bolo ideálne dať gól aj vo finále, pomôcť mužstvu a radovať sa zo zisku trofeje. Nič iné ako víťazstvo si vo finále nepripúšťame." 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies