Prírodné požiare v Indonézii ohrozujú zdravie 50 tisíc obyvateľov

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 15:38 • 2 min
Prírodné požiare v Indonézii ohrozujú zdravie 50 tisíc obyvateľov

JAKARTA - Takmer 50.000 obyvateľov indonézskeho ostrova Sumatra trpí dýchacími problémami v súvislosti so stále sa zintenzívňujúcimi dymovými mračnami, ktoré vznikli v dôsledku lesných a krovinových požiarov na ostrove.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.
      

V niekoľkých okresoch provincie Riau dosiahlo znečistenie ovzdušia "extrémne rizikové" hodnoty, uviedol hovorca Úradu pre výnimočné situácie Sutopo Nugroho. "Počet ľudí, ktorí ochoreli, neustále rastie. Viditeľnosť v provinčnej metropole Pekanbaru bola dnes ráno iba 200 metrov," povedal hovorca.
      

Do terénu bolo nasadených približne 2500 hasičov a vojakov, požiare sa pokúšajú zneškodniť špeciálne lietadlá, ktoré horiace lesné porasty poprašujú vodou. Podmienky však sťažuje rozptýlený charakter požiarov a nedostatok vody na hasenie.
      

Smog narušil takisto letovú dopravu na Medzinárodnom letisku v Pekanbaru, kde od nedele zrušili desiatky letov. Dym z prírodných požiarov na Sumatre každoročne ohrozuje aj susednú Malajziu, Singapur a Thajsko, konštatovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies