Príroda v Nemecku spôsobila škody za 2,1 mld. eur

NETKY.SK • 28 December 2015, 14:13 • 2 min
Príroda v Nemecku spôsobila škody za 2,1 mld. eur

FRANKFURT - Nemecké poisťovacie spoločnosti pravdepodobne za celý rok 2015 budú musieť uhradiť škody spôsobené prírodnými katastrofami v celkovej sume 2,1 mld. eur.

slovakia

left justify in out

V roku 2014 to pritom bolo iba 1,6 mld. eur. Uviedlo to v pondelok Nemecké združenie poisťovní (GDV). Len samotná veterná smršť Niklas, ktorá v marci zasiahla Nemecko a okolité štáty, viedla k poistným nárokom v objeme 750 mil. eur, konštatovalo združenie.


GDV, ktoré zastupuje poisťovacie spoločnosti ako sú Allianz , Ergo a Talanx, upozornilo, že víchrice s takou intenzitou, aká sa teraz objavuje raz za 50 rokov, by koncom tohto storočia mohli prichádzať každých 10 rokov. "Vo svetle tohto problému je klimatická dohoda dosiahnutá v Paríži jasným pokrokom v boji proti vplyvom globálneho otepľovania," uviedla GDV vo vyhlásení.


Na globálnom klimatickom summite sa tento mesiac uzavrela historická dohoda v snahe zastaviť globálne otepľovanie. Dohoda je založená na záväzkoch takmer 200 krajín, že obmedzia karbónové emisie. "Iba vtedy, ak dobrovoľné záväzky prinesú ovocie, bude existovať šanca, že budúce extrémy počasia zostanú v zvládnuteľnom pásme. Čokoľvek iné by predstavovalo veľké problémy pre poisťovacie odvetvie," dodala GDV.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies