Príroda sa zbláznila: Jablone rozkvitli na konci októbra

NETKY.SK • 29 Október 2015, 14:57 • 2 min
Príroda sa zbláznila: Jablone rozkvitli na konci októbra

KLOKOČOV - Prekvapenie v podobe rozkvitnutých jabloní čakalo v záhrade na Emila Kuchára z obce Klokočov pri Michalovciach. Dve jablone mu netradične rozkvitli na konci októbra.

slovakia

left justify in out

"Nejako sa mi nepozdával strom, zbadal som včielky, pozerám, veď tá jabloň má kvet, čo sa stalo?" opísal pre TASR Kuchár, ktorý má pozemok v záhradkárskej osade Bogdanky pri Klokočove. Bol však nemilo prekvapený. Myslí si totiž, že budúci rok už z úrody nebude nič. "Odkedy mám túto záhradu, s niečím takým som sa ešte nestretol." Už tento rok úrodu na jabloni nemal, pretože na jar stromu chýbali kvety.

 

Podľa ovocinára Pavla Eftimova je zakvitnutie ovocných stromov neskoro na jeseň celkom bežný jav. Stáva sa to, keď sa počasie ochladí a potom sa náhle oteplí. "Nie je to v prírode nič mimoriadne, ani zvláštne," uviedol pre TASR. Ak zakvitne len časť stromu, nemalo by to podľa neho negatívne ovplyvniť nastávajúcu úrodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies