Prípravy finišujú, Mayweather aj Pacquiao už sú v MGM Grand

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 16:48 • 2 min
Prípravy finišujú, Mayweather aj Pacquiao už sú v MGM Grand

LAS VEGAS - V "meste hriechu" sa už všetko chystá na boxerský "zápas storočia".

slovakia

left justify in out

V sobotu budú v komplexe MGM Grand Garden v nevadskom Las Vegas v hre opasky majstra sveta organizácií WBA (Super), WBC a WBO a magazínu The Ring vo welterovej hmotnostnej kategórii. Do ringu sa proti sebe postavia dve najvýraznejšie osobnosti tohto odvetvia ostatného desaťročia: Floyd Mayweather a Manny Pacquiao.

 

Obaja pästiari sú už prítomní priamo v MGM Grand, kde sa v stredu večer uskutoční posledná predzápasová tlačová beseda. Tridsaťosemročný Američan to nemal ďaleko, keďže žije aj sa pripravuje v Las Vegas. O dva roky mladší filipínsky bojovník dorazil z tréningového kempu v Hollywoode. Oboch vítali davy nadšených priaznivcov, tričká idú v "mekke hazardu" na dračku. 

 

Existuje päť boxerov, ktorí sa stretli s "Moneym" aj "Pac-Manom": Oscar De La Hoya, Ricky Hatton, Shane Mosley, Miguel Cotto a Juan Manuel Márquez. Uspieť dokázal jedine posledný menovaný, aj to až na štvrtý pokus proti Pacquiaovi. 

 

Spomenuté kvinteto spoločne s trojicou legiend Georgom Foremanom, Lennoxom Lewisom a Bernardom Hopkinsom ponúklo svoj pohľad na May - Pac v programe HBO s moderátormi Jimom Lampleym a Maxom Kellermanom. Mosley, Márquez, Hatton a Lewis favorizujú Mayweathera, Foreman s Hopkinsom tipujú Pacquiaa. 

 

"Moja hlava verí Maywaetherovi, no moje srdce je s Pacquiaom," povedal "Golden Boy" Oscar De La Hoya. "Zvíťazí ten, čo vstúpi do ringu bez strachu," vyhol sa konkrétnej odpovedi Miguel Cotto. 

 

George Foreman označil sobotňajší súboj za tretí najväčší zápas boxerskej histórie po Joe Louis - Max Schmeling II (22. júna 1938) a Muhammad Ali - Joe Frazier I (8. marca 1971). "Tieto tri duely určia, o čom je box. Fanúšikovia sú hladní, oni ich robia veľkými," vyhlásil 66-ročný niekdajší majster sveta superťažkej váhy Foreman. 

 

"Toto je superzápas našej generácie," doplnil Lennox Lewis. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona