Prípravy Bolta i posledný rok kariéry zaznamenajú kamery

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 12:48 • 2 min
Prípravy Bolta i posledný rok kariéry zaznamenajú kamery

LONDÝN - Prípravy jamajského atléta Usaina Bolta i jeho posledný rok kariéry zaznamenajú filmové kamery.

slovakia

left justify in out

Dokument bude produkovať britská spoločnosť Fulwell 73, súčasťou filmu bude aj Boltova minulosť a jeho opakovaný triumf na 100 i 200 na olympijských hrách 2008 a 2012. Režisérmi dokumentu budú bratia Ben a Gabe Turnerovci, ktorí nedávno spolupracovali aj na príprave filmu o hudobnej skupine One Direction.

"Keď som prvýkrát stretol Gabeho a Bena a potom počúval o ich predchádzajúcej práci, zistil som, že sú to tí praví ľudia, ktorým môžem porozprávať a zveriť môj príbeh a zdieľať s nimi moju cestu do Ria," uviedol Usain Bolt. Jamajský kráľ šprintov sa s kariérou nerozlúči už po olympijských hrách 2016, ako pôvodne plánoval, ale až po majstrovstvách sveta 2017 v Londýne. Šesťnásobný olympijský víťaz sa sústredí v poslednom roku kariéry už len na preteky na 100 m. 

 

Dvadsaťosemročný Jamajčan chce tento rok na šampionáte v Pekingu rozšíriť zbierku ôsmich zlatých medailí z MS. Po útlme v minulom roku, keď pre zdravotné problémy bežal len trikrát, sa chce opäť vrátiť na šprintérsky trón. Jednotkou roka 2014 bol americký konkurent Justin Gatlin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona