Pripravujú životopisný film o Royovi Orbisonovi

NETKY.SK • 29 September 2016, 14:17 • 2 min
Pripravujú životopisný film o Royovi Orbisonovi

BRATISLAVA - Priaznivci zosnulého amerického speváka Roya Orbisona sa môžu tešiť na životopisný film o hudobníkovi.

slovakia

left justify in out

Scenár snímky The Big O: Roy Orbison majú na starosti Ray Gideon a Bruce Evans. Muzikantovi synovia Alex Orbison a Roy Orbison Jr. sa podieľajú na produkcii, pričom ich brat Wesley Orbison je výkonným producentom snímky. Pomôžu im aj Chuck Fleckenstein, Ron Moore a Marty Katz.

 

Tvorcovia majú k dispozícii všetky skladby, ktoré Orbison nahral. "Príbeh môjho otca je fantastický. Bol veľmi inšpiratívny, pretože po všetkom dobrom aj zlom, čím si musel prejsť, mal vždy pozitívny pohľad na život a bol úžasný," uviedol Alex Orbison na margo obľúbeného muzikanta, ktorého život poznačili napríklad aj tragické úmrtia manželky a dvoch synov v 60. rokoch minulého storočia.


Roy Orbison sa narodil 23. apríla 1936 v texaskom Vernone. Preslávil sa piesňami ako Only the Lonely (Know the Way I Feel), Running Scared, Crying, In Dreams, Oh, Pretty Woman či You Got It. Bol tiež členom formácie The Traveling Wilburys, v ktorej hrali aj Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne a Tom Petty. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ho zaradil na 37. miesto v zozname 100 najlepších interpretov všetkých čias a na 13. priečku v zozname 100 najlepších spevákov všetkých čias.

 

Držiteľa niekoľkých cien Grammy v roku 1987 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a o dva roky neskôr aj do Skladateľskej siene slávy. Zomrel 6. decembra 1988. Dožil sa 52 rokov. Od roku 2010 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies