Pripravujú životopisný film o Ferrucciovi Lamborghinim

NETKY.SK • 30 December 2015, 16:29 • 2 min
Pripravujú životopisný film o Ferrucciovi Lamborghinim

BRATISLAVA - Filmová spoločnosť AMBI Group pripravuje snímku o živote talianskeho priemyselníka Ferruccia Lamborghiniho. Na očakávanej novinke s pracovným názvom Lamborghini - The Legend sa podieľa aj syn zosnulého výrobcu automobilov Tonino. S nakrúcaním plánujú začať cez leto v Taliansku. Tvorcovia sa chcú zamerať na Lamborghiniho profesionálny i súkromný život.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi hrdý, že môžem produkovať film o tomto ikonickom mužovi, ktorý mal taký veľký vplyv po celom svete a zanechal odkaz so silným duchom. Ferruccio Lamborghini bol ako obchodník skutočným priekopníkom a Taliansku priniesol česť. Po celom svete pomohol pozdvihnúť povedomie nielen o automobiloch, ale aj o všetkých produktoch vyrobených v Taliansku. Začínal od nuly, spoliehal sa iba na svoju veľkú vášeň a bezuzdnú túžbu dosiahnuť v živote úspech. Toto želanie si napokon aj splnil," uviedol spoluzakladateľ AMBI Group Andrea Iervolino.


Ferruccio Elio Arturo Lamborghini sa narodil 28. apríla 1916 do farmárskej rodiny. O techniku, ktorú neskôr aj študoval, sa začal zaujímať už ako dieťa. Počas druhej svetovej vojny pracoval ako armádny mechanik na gréckom Rodose. Na konci 40. rokov založil úspešnú spoločnosť na výrobu traktorov Lamborghini Trattori a neskôr aj firmu Lamborghini Bruciatori. V roku 1963 založil známu značku luxusných športových vozidiel Automobili Lamborghini. V 70. rokoch predal väčšinu akcií v jeho spoločnostiach a odišiel na dôchodok, počas ktorého sa venoval pestovaniu viniča. Lamborghini zomrel 20. februára 1993 v dôsledku srdcového infarktu. Dožil sa 76 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies