Pripravujú snímku inšpirovanú vzťahom Johna Lennona a Yoko Ono

NETKY.SK • 2 Február 2017, 10:18 • 2 min
Pripravujú snímku inšpirovanú vzťahom Johna Lennona a Yoko Ono

LOS ANGELES - Japonská umelkyňa, speváčka a aktivistka Yoko Ono spolupracuje ako producentka na filme, ktorý je inšpirovaný jej vzťahom so zosnulým manželom Johnom Lennonom.

slovakia

left justify in out

Na zatiaľ nepomenovanom projekte sa podieľajú aj producenti Michael De Luca, Josh Bratman a Anthony McCarten, ktorý má na starosti aj scenár. "Je to príbeh o láske, odvahe a aktivizme v USA. Cieľom snímky je inšpirovať súčasných mladých ľudí, aby mali jasno vo svojich predstavách o svete, aký chcú, a aby sa za to aj postavili," uviedol De Luca. "Je pre mňa veľkou cťou, že môžem spolupracovať s Yoko Ono, Anthonym McCartenom a Joshom Bratmanom a rozpovedať príbeh o dvoch úžasných celosvetových ikonách," dodal producent, ktorý sa podieľal na tituloch ako Sociálna sieť (2010), Moneyball (2011), Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama (2013) alebo Päťdesiat odtieňov sivej (2015).


Osemdesiattriročná Yoko Ono a John Lennon, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej kapele The Beatles, sa zosobášili v marci 1969. Dvojica nahrala albumy ako napríklad Unfinished Music No. 1: Two Virgins (1968), Unfinished Music No. 2: Life with the Lions (1969), Wedding Album (1969), Some Time in New York City (1972), Double Fantasy (1980) a Milk and Honey (1984). Verejne vystupovali proti vojne vo Vietname. Z ich vzťahu pochádza syn Sean Lennon. Johna Lennona zastrelil 8. decembra 1980 v New Yorku Mark David Chapman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies