Pripravujú šiesty diel filmovej série Básnici

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 15:03 • 2 min
Pripravujú šiesty diel filmovej série Básnici

BRATISLAVA – Filmová séria Básnici sa dočká ďalšieho pokračovania. Pre portál iDNES.cz to potvrdil režisér Dušan Klein.

slovakia

left justify in out

„Áno, je to tak. Scenár šiesteho príbehu je už napísaný a ak nájdeme vhodného predstaviteľa hlavnej detskej roly, začneme v septembri nakrúcať,“ prezradil 75-ročný filmár.

 

V novom filme si svoje úlohy zopakujú Pavel Kříž a David Matásek. Nebude chýbať ani Michaela Badinková, ktorá si zahrala v zatiaľ poslednej časti série. Spomínaná hlavná detská rola má byť syn hlavného hrdinu. V pripravovanom titule bude mať trinásť rokov a ako prezradil Klein, podobne ako kedysi jeho otec bude písať dievčatám básničky. 

 

Filmová séria Básnici odštartovala v roku 1982 filmom Jak svět přichází o básníky. Po ňom nasledovali snímky Jak básníci přicházejí o iluze (1984), Jak básníkům chutná život (1987), Konec básníků v Čechách (1993) a Jak básníci neztrácejí naději (2003). Všetky snímky režíroval Dušan Klein. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona