Pripravujú seriál o kráľovnej Alžbete II.

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 15:38 • 2 min
Pripravujú seriál o kráľovnej Alžbete II.

BRATISLAVA - Americká spoločnosť Netflix spolu s ďalšími partnermi pripravuje seriál o britskej kráľovnej Alžbete II.. O réžiu sa postará Stephen Daldry, ktorého za snímky Billy Elliot (2000), Hodiny (2002) a Predčítač (2008) nominovali na Oscara.

slovakia

left justify in out

Scenár má na starosti Peter Morgan, ktorý pracoval napríklad na filme Kráľovná z roku 2006, za ktorý získal nomináciu na spomínané prestížne ocenenie. Dielo s názvom The Crown by malo ponúknuť 20 epizód s celkovým rozpočtom 100 miliónov libier (v prepočte približne 123,6 milióna eur). Dej seriálu sa bude zameriavať skôr na politické zmeny počas panovania Alžbety II. ako na jej osobný život. Na produkciu bude dohliadať britská spoločnosť Left Bank Pictures. Herecké obsadenie novinky zatiaľ neprezradili.


Kráľovná Alžbeta II., vlastným menom Elizabeth Alexandra Mary, sa narodila 21. apríla 1926. Na trón nastúpila po smrti otca, kráľa Juraja VI. vo februári 1952, pričom korunovácia sa konala 2. júna 1953.
Je manželkou princa Filipa, vojvodu z Edinburghu, s ktorým má troch synov a jednu dcéru. Je druhou najdlhšie vládnucou britskou panovníčkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies