Pripravujú koncert na počesť skupiny Bee Gees

NETKY.SK • 27 Január 2017, 18:16 • 2 min
Pripravujú koncert na počesť skupiny Bee Gees

LOS ANGELES – Americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied a televízia CBS pripravujú koncert na počesť britskej skupiny Bee Gees.

slovakia

left justify in out

Podujatie s názvom Stayin' Alive: A Grammy Salute to the Music of the Bee Gees sa uskutoční pri príležitosti 40. výročia vydania soundtracku snímky Horúčka sobotňajšej noci (1977), z ktorého pochádzajú známe hity formácie ako napríklad Stayin' Alive, Night Fever či More Than a Woman. Koncert budú nakrúcať 14. februára v losangeleskom Microsoft Theater, CBS ho odvysiela neskôr počas tohto roka.


Počas show sa predstaví posledný žijúci člen formácie Barry Gibb, ktorý zaspieva výber zo spomínaného soundtracku, ktorý získal cenu Grammy v kategórii Album roka a v roku 2004 ho uviedli do Siene slávy Grammy. Okrem neho na koncerte vystúpia Little Big Town, Nick Jonas, Tori Kelly, Demi Lovato či Pentatonix.

 


Bee Gees založil Barry Gibb so svojimi už zosnulými bratmi Robinom a Mauriceom v roku 1958. Súrodenci Gibbovci počas kariéry získali osem hudobných cien Grammy. Medzi ich najznámejšie hity patria aj skladby To Love Somebody, Massachusetts, I've Gotta Get a Message to You, Lonely Days, Jive Talkin', Tragedy, How Deep is Your Love či You Win Again. Od roku 1979 majú Bee Gees hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, od roku 1994 je skupina členom Skladateľskej siene slávy a v roku 1997 ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona