Pripravujú film o speváčke a herečke Nico

NETKY.SK • 25 Október 2016, 13:13 • 2 min
Pripravujú film o speváčke a herečke Nico

BRATISLAVA - Priaznivci zosnulej nemeckej speváčky a herečky Nico sa môžu tešiť na životopisný film.

slovakia

left justify in out

Novinku s názvom Nico, 1988 bude režírovať talianska filmárka Susanna Nicchiarelli. "Na základe toho, čo raz povedal Andy Warhol, si väčšina ľudí myslí, že po jej skúsenostiach s The Velvet Underground a Factory a po tom, ako sa vyspala s väčšinou rockových hviezd tej doby, sa z Nico stala len tlstá narkomanka a jednoducho zmizla. Ale vyvíjal sa jej život naozaj takto?," uviedla režisérka počas Medzinárodného filmového festivalu v Ríme.


V hlavnej úlohe sa predstaví dánska herečka Trine Dyrholm. Dej snímky sa začne v roku 1987, keď interpretka koncertovala ako sólová speváčka. Sprevádzali ju manažér Alan Wise a tiež syn Ari, ktorého otcom je herec Alain Delon. "Celý film je inšpirovaný hudbou Nico, jej koncertami a textami piesní," dodala Nicchiarelli.


Nico, vlastným menom Christa Päffgen, sa narodila 16. októbra 1938 v Kolíne nad Rýnom. Kariéru začala ako modelka a herečka. Objavila sa napríklad vo filme Sladký život (1960) Federica Felliniho. Neskôr sa stala takzvanou superstar spomínaného Andyho Warhola a súčasťou jeho ateliéru Factory. Účinkovala napríklad v snímke Chelsea Girls (1966), ktorú režírovali Warhol a Paul Morrissey.

 

S už nefungujúcou kapelou The Velvet Underground vydala debutový album The Velvet Underground & Nico (1967). Ako sólová interpretka uviedla na trh šesť albumov. Medzi jej partnerov patrili napríklad Lou Reed, Iggy Pop, Jim Morrison či Brian Jones z The Rolling Stones. Zomrela 18. júla 1988 vo veku 49 rokov na Ibize v dôsledku infarktu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies